Högre kompetens och bättre affärer i besöksnäringen!

Utbildning Affärsutveckling besöksnäringen

Jag blev både superglad och lite förvånad när jag härom veckan fick frågan om att sitta med som ledamot i ledningsgruppen för Yrkesakademiens utbildning Affärsutvecklare Besöksnäring. Det känns verkligen kul och inspirerande att få bidra på ett litet hörn till att höja kompetensen inom besöksnäringen.

Jag har själv gått en YH-utbildning (back in the days när de hette KY-utbildning). Jag upplevde att det var ett klockrent upplägg. Jag vill gärna komma snabbt från ord till handling och en YH-utbildning erbjuder just det! Alla utbildningar kräver stark förankring i det lokala näringslivet och utbildningarna ska följa branschens behov och efterfrågan. Det är till och med så att det måste finnas ett uttalat rekryteringsbehov för att utbildningarna ska starta.

Praktik

Det bästa av allt är att YH-Utbildningar inkluderar en rejäl dos verklighet, studenterna ska ut på LiA (Lärande i arbete) och får då möjlighet att arbeta på riktiga företag med riktiga arbetsuppgifter. Det tillför ovärderlig kunskap och insikter till studenterna men det är också en källa till helt ny kompetens och en stark resurs för företagen som får möjlighet att ta emot en student.

Söker du praktik?

Jag har genom åren haft ett flertal studenter från både högskola och Yh-utbildningar på praktik och det har varit väldigt värdefullt. Många har faktiskt blivit kollegor i senare skeden. Därför hoppas jag få välkomna en ny praktikant redan till hösten. Vare sig om du går utbildningen Affärsutvecklare i Besöksnäringen eller kanske pluggar digital marknadsföring så är du varmt välkommen med en ansökan till Fjällbyrån!

Men är Fjällbyrån en del av besöksnäringen?

Man skulle kunna hävda att Fjällbyrån inte är verksam i besöksnäringen. Vi tar inte emot några gäster, vi serverar ingen mat och bäddar inga sängar. Men det vi gör är att vi försöker stötta besöksnäringsföretag till bättre affärer, vi hjälper även destinationer till bättre platsmarknadsföring och förbättrad synlighet. Under det knappa året som gått har vi dessutom utbildat hundratals besöksnäringsföretag genom seminarier och workshops.

Är du nyfiken på utbildningen eller på Fjällbyrån får du gärna höra av dig!

Det här ska bli superkul!

Tack till Elisabeth på Yrkesakademien för frågan och förtroendet!