Föreläsningar om marknadsföring för besöksnäringen

Fjällbyrån brinner för riktigt bra marknadsföring och en stark besöksnäring. Dessa två passioner har vi kombinerat och skapat ett antal skräddarsydda seminarier och workshops om marknadsföring och digitalisering, anpassade just för besöksnäringen.

Skapa förändring på riktigt

Hur många har inte varit på ett seminarie eller workshop och kommit tillbaka supertaggade och startat upp sjutton nya projekt, för att sedan en vecka senare kasta in handduken på det mesta? Fjällbyrån vill bidra till att skapa reell förändring som faktiskt gör skillnad för verksamheten. Och ska man göra det behöver man ändra arbetssätt och skapa nya rutiner. Det är inte lätt men vi försöker i alla fall:) 

Marcus Ståhl Marknadsförare i Jämtland
1IMG_1714

Mer än bara en workshop

Att förändra ett beteende och anamma en ny vana är bland det svåraste vi människor kan utsätta oss för. Ska man trampa upp en ny stig på fjället krävs det att man går där åtskilliga gånger innan man kan se spår, på samma sätt behöver man göra för att skapa en ny rutin. Därför inleder vi gärna arbetet med en "hemläxa" som deltagarna får göra samt att vi gärna stöttar och coachar deltagarna löpande för att bidra till deras framgång.

Med fokus på besöksnäringen

Marcus som driver Fjällbyrån har arbetat de senaste 5 åren som VD på Destination Vemdalen och har sedan urminnes tider arbetat med kommunikation och marknadsföring. Därför känns det naturligt att skapa anpassade workshops och utbildningar inom marknadsföring som passar just för företag i besöksnäringen. Besöksnäringen är nog den bransch med flest livsstilsentreprenörer, man gör saker på grund av/tack vare sin kärlek till platsen eller aktiviteten. Det är inte marknadsföring eller bokföring man brinner för utan snarare gästkontakten. Fjällbyrån vill underlätta dessa eldsjälars vardag med effektiva processer och enkla verktyg för att kunna förstå och prioritera sin tid och budget på bästa sätt. 

Digital föreläsning eller en hel kurs?

Vi har satt samman en komplett kurs i digital marknadsföring. I kursmaterialet ingår 10 inspelade föreläsningar, mängder av mallar som underlättar arbetet och över 15 instruktionsfilmer som gör det lättare för dig att komma igång med olika verktyg som exempelvis Google Analytics, Google Ads, Search Console mm. Nyligen adderade vi dessutom tre filmer inom Hållbarhetskommunikation. Vår digitala kurs kan du köpa online och komma igång redan idag, den kan också fördel kombineras med liveseminarier om ni är en destination eller offentlig aktör som vill gå samman.

marcus-forelasning-marknadsforing

Dra nytta av Googlekraften

Så gott som alla svenskar uppger att de använder internet och 97% av dessa använder Google. Google är allt oftare en del av gästens köpresa och en av konsumenternas absolut viktigaste inspirationskällor inför en resa. För oss i besöksnäringen har vi allt att vinna på att förstå hur Googles algoritm fungerar. Efter Marcus seminarie vågar vi lova att deltagarna har bättre koll på Google My business och Sökmotoroptimering än de hade innan. Dagligen sker det över 55 miljoner Googlingar bara i Sverige, se till att ni syns när era potentiella gäster söker efter er.

Bli en vinnare i Googles sökresultat

"Fjällbyrån levererade en väldigt inspirerande och väl avvägd utbildning i Google my business och sökmotoroptimering för våra partnerföretag inom Destination Sigtuna.

Ett stort engagemang från Marcus att sätta sig in i de deltagande företagens verksamhet och exempel från destinationen gjorde att föreläsningen kändes anpassad och aktuell.

Att Marcus genom väl avvägda pauser med uppgifter lyckas hålla ett engagemang uppe under 2 ½ timme,  i digitalt format, ger ett extra plus i kanten."

Anna Lakmaker, vd Destination Sigtuna AB

Så använder svanskarna internet. Fjällbyrån i Jämtland

Marknadsföring i en föränderlig värld

Det enda vi vet med säkerhet är att saker och ting i vår omgivning kommer att förändras, mycket talar dessutom för att den förändringen kommer att ske i allt snabbare takt. I Fjällbyråns föreläsningar utgår vi ofta från aktuella undersökningar, beteenden och forskning som visar hur vi använder internet och olika digitala kanaler. Med den förståelsen kan vi skapa insikter som är värdefulla och som bidrar till att vi kan följa med i utvecklingen. Ytterligare insikter kan vi få från Google Analytics, även det kan vi gå igenom under en föreläsning eller frukostseminarie. 

Kundresan - Från dröm till Fotoalbum

Mycket av vårt tänk och de modeller vi använder vilar modellen kundresan som vi sedan gjort till vår. Vi kan också kalla den köpresan eller säljtratten, det är ungefär samma sak. Utifrån Kundresan har vi möjlighet att djupdyka i de olika stegen och vilka kanaler som har störst möjlighet att påverka en gäst att faktiskt bli gäst. Eller hur vi kan fortsätta vara aktuella och "top of mind" för en gäst efter att de åkt hem. Vi upplever att det också är en ypperlig modell för att planera sina kampanjer och sökord.

Läs mer om hur vi ser på besöksnäringens kundresa.

besoksnaringens-kundresa-fjallbyran-marknadsforing

Google

Vi vill få fler att förstå och utnyttja den fulla potentialen i Googlekraften. Allt från analys och annonsering till sökmotoroptimering och Google My Business. 

Affärsutveckling

Genom bättre förståelse för det digitala ekosystemet, kvalitativ mätning och bra insikter kommer ni att fatta bättre beslut som förbättrar er marknadsföring och konkurrenskraft. 

Marknadsföring i en föränderlig värld

Jordklotet spinner allt snabbare och det gäller att vi alla har ett förhållningssätt till det snarare än att försöka hänga med. Vi delar med oss av insikter, trender och tips som gör er till bättre marknadsförare. 

Vi är ingenting utan våra kunder❤️

Därför blir vi alldeles glada in i själen när vi får så fina uttalanden från våra kunder:) Här är några citat från tidigare deltagare i några av våra seminarier och workshops. Tack för att ni finns🙏

"Jag fick värdefull hjälp av Marcus att förstå och nyttja Googlekraften. Tack vare honom vet jag hur jag ska ta nästa viktiga steg på mitt företags digitala resa. Tusen tack Marcus för nya verktyg att lägga i min verktygslåda!”
Lotta Backlund, Green Owl Travel
"Marcus var toppen att lyssna på och det var lätt att förstå och kändes lättsamt och trevligt. 10 av 10"
David Schutzer, Åre Mountain Kimchi
”Vid två tillfällen har jag haft förmånen att lyssna på Marcus från Fjällbyrån på temat hur man som företagare på bästa sätt använder Googles verktyg, vi har fått många handfasta tips och knep som har hjälpt oss framåt”
Sofie Jugård Löfgren, Aktivut

Tusen tack Marcus för en inspirerande föreläsning! Väldigt värdefullt!

Tusen tack för idag, väldigt hjälpsamt och inspirerande!

Superbra Marcus, stort tack! 

Bilden visar Marcus Ståhl som driver Fjällbyrån, i bakgrunden ser man fjäll och en vacker sjö.

Besöksnäringen online

Marcus som startat Fjällbyrån var tidigare VD på Destination Vemdalen och har många erfarenheter och tips till dig som besöksnäringsföretag. Han håller kurser, workshops och brinner för besöksnäringen. Allt som oftast skräddarsyr vi upplägg och utbildningar för att bäst matcha era behov. 

Jag vill gärna höra om era utmaningar! Så tveka inte, ring mig redan idag:)