Är Jenny er nya projektledare eller virtuella assistent?

Jenny i Lofsdalen

Vi tänkte ta tillfället i akt och presentera Jenny lite närmre, Jenny har jobbat på Fjällbyrån i två år, hon har ett stort engagemang för ideell sektor, hållbarhet och ordning och reda:) Jenny har jobbat i några större projekt som nu går mot sitt slut så vi ville ställa några frågor till Jenny om hennes jobb så att ni får möjlighet att lära känna denna organisatoriska ninja. Dessutom fick vi med oss ett par tips till dig som vill effektivisera din arbetsdag.

Vad gör du på Fjällbyrån?

– Vi är ju ett litet bolag som dessutom jobbar mycket med andra små företag. Det gör att arbetsuppgifterna varierar från dag till dag, det är verkligen roligt att få insyn i olika företags vardag och deras utmaningar. Vårt jobb är ofta att avlasta eller utveckla tillsammans med våra kunder.

Okej, det var ju lite svårt att greppa men vad gör du ”på riktigt” som farmor hade sagt?

– Haha! Ok några mer konkreta arbetsuppgifter som jag haft sista tiden som jag tycker varit extra roligt;

– Jag har varit, och är fram till i sommar, projektledare för Freelway i Destination Vemdalen. Det är ett projekt som syftar till att öka kollektivresandet i området och få igång samåkning. Det är ett uppdrag inom hållbarhet vi har för Destination Vemdalen, att ändra folks beteende kring kollektivt resande är verkligen utmanande, vi har kommit en bit på vägen och syftet inspirerar mig mycket. Uppdraget har innefattat mängder av samtal med lokala företag men också kommunikation i sociala medier och paketering av erbjudanden.

– Under hela 2023 har vi från Fjällbyrån tillsammans med grymma kollegor (tack Johan och Maria) på Gomorron Östersund, på uppdrag av Region Jämtland Härjedalen, startat upp ett Ambassadörsnätverk för hela regionen. Det har varit så inspirerande att se nätverket växa fram och inte minst träffa alla grymma ambassadörer som gör mig extra stolt över det här arbetet. Min roll har varit att projektleda arbetet från Fjällbyråns håll, idag är det nästa 200 ambassadörer som anmält sig frivilligt och det känns bra i magen.

– Om jag ska nämna vad jag gör på dagarna får jag inte heller glömma att nämna Kollektivet:) Det är vår nystartade coworkinglokal i Klövsjö, det är jag som håller ihop hela kalaset tillsammans med Marcus och alla våra coworkare. Vi är verkligen tacksamma över responsen än så länge och det finns fortfarande lediga platser om du skulle vara intresserad av att hänga här. Läs mer om vår Coworking i Klövsjö.

Jaha, nu fattar nog till och med farmor vad du gör på dagarna:) Nu när några av dina projekt avslutas vad vill du göra mer av om du får önska?

– Mina stora passioner i arbetslivet är projekt- och processledning och jag inspireras mycket av att få bidra till något som är större än mig själv. Att bidra till ett annat bolags framgång, bidra till lokal utveckling eller olika aspekter av hållbarhet hade varit kul. Att hjälpa ett företag att ta sig från A till B på bästa sätt är något som jag älskar. Om det är något som kollegor brukar uppskatta med mig (förutom att jag oftast är glad:)) är nog att jag alltid försöker ha koll på läget och håller deadlines.

Du är ju en fena på effektivitet och ordning och reda. Har du några tips till oss vanliga dödliga som inte alltid jobbar så effektivt kanske?

– Ja det finns nog nästan lika många tips som det finns individer och det beror nog mycket på hur man är som person, men här kommer några tips som funkar för mig i alla fall.

  • Blocka av tid i kalendern. Använd Planner i Office eller liknande för att ha koll, det viktigaste är att skriva ner allt du ska göra och gärna hur lång tid det tar.Ta en stund för att tänka på nästa steg, är det något jag behöver göra idag för att kunna göra det där imorgon? När du ska jobba fokuserat kan de vara skönt att stänga ner mail och andra notifikationer som plingar

  • Ha allt i mappar med en logik som du förstår, då hittar du lätt igen det.
  • Om ditt företag skulle ha behov av en Jenny får ni gärna höra av er direkt till mig:) Ni når mig på jenny@fjallbyran.se. Vi är vana med både korta och långa projekt så släng iväg en fråga om det är något du funderar på.

Tack för att du läst! Dela gärna med en vän eller chef😘

Tyckte du att det där med Jämtlandsambassadör lät kul? Läs mer om ambassadörsnätverket här.

Undrar du vad det där Gomorron Östersund är för nåt? Det är ett fett coworkingställe i Östersund som vi gillar skarpt🤩 Kolla in deras sajt här.

Vill du testa på samåkning i Destination Vemdalen i vinter? Läs mer om kollektivt och hållbart resande i området.

Undrar du var de drömmiga cykelbilderna är tagna? Destination Lofsdalen som för övrigt är en av Fjällbyråns kunder🙏

Marcus Ståhl